dijous, 12 d’octubre del 2017

RAUXA




RAUXA - Setmana de la Poesia - Terrassa  2017 

se celebrarà entre els dies 20 i el 26 de novembre. Així mateix, a les setmanes anterior i posterior es faran alguns actes de benvinguda i comiat.

Està organitzada per la llibreria La Temerària  i alguns poetes i dinamitzadors culturals de la ciutat, i té el suport d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals, Òmnium Cultural, Ateneu Terrassenc, Xarxa de Biblioteques Municipals de Terrassa, Centre Excursionista de Terrassa, Associació de Poetes Terrassencs i altres espais emblemàtics de la ciutat, com el bar de copes Reina Victoria, els restaurants Damunt un Cel de Fil i La Revolta, i el Casal Popular l’Atzur.


L’objectiu és fer arribar la poesia (sovint entesa com a quelcom difícil o arcaic) a col·lectius de totes les edats i gustos, mostrar els diversos estils i tendències actuals i donar veu als autors i les iniciatives poètiques de la ciutat (especialment al voltant del lliurament del premi de poesia Agustí Bartra), però també d'arreu de les terres catalanes. Entenem la celebració d'enguany com una primera edició, i desitgem que tingui continuïtat.


La Setmana de la Poesia inclourà actes força diversos. En primer lloc, recitals de poetes terrassencs i d'altres contrades; el lliurament del Premi de Poesia Agustí Bartra, que enguany celebra la catorzena edició; conferències i xerrades sobre el gènere i sobre poetes concrets; tallers-recital de poesia per a nens; un recital d’un poeta reconegut acompanyat d’un dinar vegetarià; uns recitals de poesia acompanyats de músiques de jazz i popular, etc. També es preveu muntar una petita fira de llibres de poesia a la Plaça Vella (organitzada per la llibreria La Temerària) i que estigui acompanyada d’alguna activitat participativa. 


Durant la setmana també tindrà lloc un concurs de fotografia a través de la xarxa d’Instagram, amb un premi d'un lot de llibres. 


Alguns dels poetes de renom que han confirmat la seva participació són Antoni Clapés, Miquel Desclot, Anna Gual, Sònia Moll, Francesc Parcerisas, Carles Rebassa i Eduard Sanahuja, entre altres.


Terrassa és una ciutat amb moltes activitats culturals i en un moment en què la poesia torna amb força i amb propostes molt interessants en els ambients culturals desitgem vincular-la, encara més, al món poètic.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ENTRADA DESTACADA

PROGRAMA RAUXA 2021